haa no proste ze tak:d:D poza brejkami ,d`n`b i electro to jeszcze rock,nu-metal,schranz,hardstyle,techno,tech-trance,r`n`b,hip hop (ale malo i glownie dobry polski,amerykanski i niemiecki),pop,disco i dance sie tez zdarzy,klasyczna tylko wybrani kompozytorzy,a lubie tez bardzo muzyke z lat 70,80 jak i 50 i 60:)
jeszcze by sie cos znalazlo:D hah.
pozdrro:):*
_________________ >>LiFe Is ToO sHoRt 4 BoRiNg MuSiC<<
Uwielbiam przysłuchiwać się breakom w starych utworach zlat 60 i 70 tych.
Uwielbiam łamania perkusyjne a w muzyce z tamtych lat jesr tego pod dostatkiem.
Co prawda to nie jest to samo co wpólczesny ten bardziej elektroniczny breakbeat ale jak nie patrzeć gdyby nie tamte breaki tych dzisiejszych breakbeatow zapewne by nie było.
Utwory kiedyś nie byływ całości kontruowane na breakachone stanowiły tylko dodatek.
Często tamte breaki były wysokiej klasy.
Trwały krótko ale to żaden problem w dzisiejszych czasach zapętlić te wspaniałę fragmenty
haa no proste ze tak:d:D poza brejkami ,d`n`b i electro to jeszcze rock,nu-metal,schranz,hardstyle,techno,tech-trance,r`n`b,hip hop (ale malo i glownie dobry polski,amerykanski i niemiecki),pop,disco i dance sie tez zdarzy,klasyczna tylko wybrani kompozytorzy,a lubie tez bardzo muzyke z lat 70,80 jak i 50 i 60:)
jeszcze by sie cos znalazlo:D hah.
pozdrro:):*
Oj Netya Netya popieram Cie w 100% tylko ja wykluczam Techno op Disco Dance i Niemiecką muzyke oprzucz chrisa liebing'a. A tak poza tym to jazz troche klasyki i duzo Regge
Hip-hop: głównie amerykańska "złota era" i amerykańskie podziemie (wytwórnie takie jak Def Jux, Rhymesayers, Stones Thorw).
Lubię też rzeczy wydawane w Ninja Tune i Warp (szczególnie Aphex Twin, Boards of Canada, zainteresowałem się ostatnio producentem Prefuse 73).
Trip Hop: Okrutnie jaram się Dj'em Krushem i Shadowem. Ostatnio odkryłem na nowo UNKLE .
Do tego jazz, nu-jazz, funk, trochę soulu, trochę post rocka, ambient, dnb, odrobina neofolku... Miałem też epizod z noise/power electronics, ale obecnie rzadko sięgam.
Ja poza breakami szeroko pojętymi (nu skool, dumy, jungle) to jeszcze często słucham takiego deep chilloutowego house, trance (ale tylko okreslony typ, taki lajtowy fajny), hip hop (zwlaszcza pierwsza plyta snoopa, czy pierwsza outkast), elektonika tez, grime i dubstep, no i ostatnio garage strasznie syfiasta jest i zdaje sobie z tego sprawe, ale czasami fajnie jest posluchac
oprocz szeroko rozumianych breaków [dnb, nuskool, jungle itp itd] lubie tez posluchac electro, house, starego polskiego rapu [3h, wyp3, molesta], czasem tez uk hardcore, ale jest tez miejsce np. na rock -> kocham gitary ;]