Program jest cholernie dobry, jednocześnie dość skomplikowany. W ogromie opcji jakie daje ten program nie moge sie połapać w kwestii imprtowania długich sampli z poza sound banków dostepnych w programie. Jeśli ktoś chciałby się podzielić swoim patentem na rozwiąznia tej kwesti byłoby miło. Czy można sampel z zewnątrz podzielić na "plasterki" i dostosować jego tempo do tempa utworu? to jest istotna rzecz gdy ktoś myśli o robieniu np. remixów utworów z poza nurtu elektronicznego. Jakieś koncepcje? pozdrwiam
Czy można sampel z zewnątrz podzielić na plasterki i dostosować jego tempo do tempa utworu?
Programik nazywa się Recycle . Dzięki niemu możesz pociąć każdy sampel na slice'y i zapisać w formacie .rex, .rx2 - który później odpalasz w Dr. Rexie no i dalej to wiadomo...
Dodatkowo większośc seqwencerów jak cubase, logic, nuendo również odczytuje ten format ...
Ja często używam rexów do rearanżacji starych funkowych bądz amenowych loopów które sobie wciskam gdzie mi pasują
no właśnie! o to mi chodziło! śledziłem warsztaty reasona w Pullzie i myslalem ze mozna tam do dr.rexa wrzucic tylko patche z sound bank itp.
no to zaczynamy eksperymenty!
dzięki
mozna podlaczyc reasona z np cubasem za pomoca protokolu rewire. otwierasz najpierw cubase a sygnal z reasona pojawia ci sie na jednej sciezce. a w cubasie wrzucasz wokal/ dlugi sampel. jest troche zabawy bo cubase nie jest najlatwiejszym programem
rewire dziala tez z innymi programami min.abletonem