Wysłany: 2006-10-02, 08:46 Cubase, Reason, FL Studio, VST .. itd.
Konkretnie czego używacie, co jest dobre, czego nie polecacie.. Moze jakies linki do dobrych manuali? tutoriali video i tak dalej. Poprostu wszystko co przydatne w produkcji dobrego breakbeat'u )
wzasadzie każdy synth jest dobry - wystaczy pokręcić gałami
ja do basów polecam spectrasonics - trilogy module .działa on na waveach ale biblioteke ma imponująca ...
polecam również reaktora 5 - jezeli sam nie wykręcasz od 0ra to presety w photone ( electronic instruments vo2 chyba )powinny starczyć - same w sobie robią wrażenie
z mojego doświadczenia moge powiedzieć tylko tyle - zainstaluj sobie jakiś syntezator i postaraj się dogłębnie go poznać - kręc gałami, modyfikuj presety a wkońcu wykręcisz
zalezy tez co to znaczy - do dobrych do basow - bo wykrecic niskie brzemienie to nie problem - wykrecic niskie brzmienie, glebokie, cieple, z nieslyszalnym, za to wyczuwalnym podbijajacym dynamike subem - to juz trzeba troche wiecej niz jeden vst.
zreszta nawet zajebisty bas i zajebisty bit wcale nie musza ze soba tak zajebiscie grac.
witam !
mam pytanie,poszukuje pilnie programu ReCycle 2.1
jesli ktos wie gdzie moge dostac linka z downloadem to bedze dozgonnie wdzieczny.
jak narazie dorwalem tylko te ,
ale nie moge poradzic sobie z rozpakowniem plikow,otwieraja sie pliki (bin) i natym sie konczy.pozdrawiam