Wysłany: 2006-06-18, 14:46 Który nalepszy mixser ???????
Witam zastanawiam się nad kupnem nowego mixsera ??? mam pare modelii na oku ale nie wiem na co sie zdecydowac Numark DM2050, Pioneer DJM 400 ,Denon DN -X300, Denon DNX100 ,behringer model vmx 300 ?? moze ktoś by coś polecił albo jaka firme radzicie dajcie znac dzieki za wszystkie info Pozdrawiam
Numark DM2050 - ja sie nauczylem ze mikserow numarka nie tykac
Pioneer DJM 400 - wszytsko spoko az dochodzimy do odsłuchu to az niewiarygodne jak go roziazali odpada
Denon DN -X300 - 100% maszynka serdeczne polecam jak sie uda jakas znalezc
Denon DNX100 - troche małe i smieszne
behringer model vmx 300 - złom nie warty uwagi
testowałem przez chwilę tego denona - ogólnie rzecz biorąc fajny mixer, zrobiony solidnie, dobre wycinanie na equalizacji, ale niektórych mogą drażnić małe odstępy między potencjometrami equalizacji.
ja bym ci jeszcze polecił stantona - sa 3 a najlepiej SK-2F pracuje bardzo przyzwoicie i zdecydowanie lepszy od denona czy numarka
pionek w tej wersji jest ciekawy, ale jeśli Pioneer zaoszczędził na jakości potencjometrów jak w przypadku 300 to będzie tragedia. dopłacasz za efektor, który tak naprawdę chyba mało potrzebny, ale cenny wbudowany sampler
mój typ Stanton SK-2F - optyczny cross nie do zajechania, dodatkowo drugi sterowany napięciowo w komplecie za free (cena jakoś 130 zikka za sam cross)
testowałem SA-3 - bardzo fajny mixerek, tyle, że fadery tanixy, więc SK-2F musi być duużo lepszy